Edit Content
INpod DESIGN, parketi i parketarske usluge, Zagreb

Vrhunski izbor parketa, LVT-a i ostalih vrsta podnih obloga

Kontakt

Kompletna usluga postavljanja poda po sistemu “ključ u ruke”

Troslojni parket – Stabilnost, praktičnost i jednostavnost!

Sadržaj

Troslojni gotovi parket zbog svojih je karakteristika postao vrlo popularna i rado birana vrsta poda. Mnogima će prva pomisao na postavljanje parketa biti vezana uz dugotrajan proces postavljanja koji je specifičan za tradicionalni klasični i masivni parket, međutim, kod troslojnog gotovog parketa priča je potpuno drugačija.

Stoga ćemo se u ovom blogu pobliže pozabaviti temom troslojnog parketa.

Zašto troslojni gotovi parket?

Troslojni parket je samo jedna podvrsta gotovih višeslojnih parketa. Uz troslojni gotovi parketi mogu biti još dvoslojni i lamelirani, a dijele se u dvije skupine: tri strip parket i daščane, odnosno seoske podove.

Debljina gotovog troslojnog parketa se kreće od 10 mm pa do 15 mm. Pogrešno je misliti da su troslojni parketi deblji od dvoslojnih, naprotiv, dvoslojni parketi mogu biti iste debljine kao i troslojni.

Stabilnost praktičnost i jednostavnost

Troslojni parket je praktičan i trajan, jednostavan za polaganje, ima veću dimenzijsku stabilnost, a zbog odgovarajuće debljine, višekratnog lakiranja ili uljenja vrlo je otporan na habanje.

Dimenzijsku stabilnost troslojni parket ima zbog lemelirane građe, gdje materijal poprečnim i uzdužnim ljepljenjem dobiva na čvrstoći i fleksibilnosti, odnosno stabilnosti! Takav način izrade se zove lameliranje i revolucija je u proizvodnji podnih obloga!

Troslojni parket se sastoji od tri sloja: 1. breza (dužinski slok), 2. lipa (poprečni sloj) i 3. hrast (završni dužinski sloj). Svaki od slojeva je različite debljine. Troslojni i općenito gotovi parketi imaju veliku prednost jer se tvornički, u komorama, lakiraju do 8 puta i suše pod UV lampama! Lak sušen tom tehnologijom parketu daje izrazitu čvrstoću gornje gazne površine!

Parketar Zagreb

Tvrtka Inpod Design nudi usluge postavljanja gotovog parketa u Zagrebu i okolici te na području cijele Hrvatske.

Troslojni parketi i podno grijanje

Troslojni su parketi kompatibilni sa sistemima podnih grijanja i upravo zbog svojih karakteristika vrlo su čest odabir.

Troslojni parket gornje gazne površine debljine 4 mm preporučuje se za urede odnosno poslovne prostore!

Troslojna struktura gotovog parketa uvelike smanjuje vjerojatnost isušivanja poda zbog nepovoljnih vanjskih utjecaja, poput promjena vlage i temperature u prostoru.

5G klik sustav za jednostavno brzo polaganje

Činjenica da gotovi parket ne treba brusiti niti lakirati ide u prilog brzini polaganja, a jednostavnost postavljanja omogućena je najsuvremenijim „5G klik sustavom“ za postavljanje podova kao plivajuće instalacije, kojeg je 90-ih godina prošlog stoljeća patentirao vlasnik Bjelina, gospodin Darko Pervan, u suradnji sa Bjelinovom sestrinskom tvrtkom Valinge Innovation.

Osim 5G klika postoji i vez pero utor.

Gotovi parketi

Provjerite dostupnost parketa klikom na gumb dolje.

Pod pod noge!

Kompletna usluga od nabave do postavljanja parketa u vašem prostoru po princupu “ključ u ruke”!

Po želji kupca

Po potrebi, možemo ga prilagoditi individualnim željama svakog kupca te uljiti ili bajcati pod u željene nijanse.

Imate pitanje?

Pošaljite nam upit ili nas nazovite na +385989333390.