Edit Content
INpod DESIGN, parketi i parketarske usluge, Zagreb

Vrhunski izbor parketa, LVT-a i ostalih vrsta podnih obloga

Kontakt

Kompletna usluga postavljanja poda po sistemu “ključ u ruke”

INpod Design

Brušenje, lakiranje i uljenje parketa

Brušenje i lakiranje parketa, odnosno njegovo uljenje, umjetnost je koja vaš klasični parket može dovesti do savršenstva.

14 dana mirovanja

Parket koji smo predhodno postavili bilo bi dobro ostaviti barem 14 dana da položen “odradi svoje”, odnosno da izvrši ciklus primanja i otpuštanja vlage na prirodan način.

Brušenje, kitanje i poliranje

Nakon isteka 14 dana parket se višekratno brusi – 4 puta različitim granulacijama. Kada je brušenje završeno, parket se kita specijanim tekućinama za kitanje parketa te završno polira. Nakon poliranja se pristupa lakiranju.

Proces brušenje parketa

Brušenje parketa je proces koji se sastoji od nekoliko faza strojne obrade. Dvije faze treba posebno istaknuti:

Brušenje parketa grubom granulacijom – kojom se parket poravnava te

Završna obrada finom granulacijom kako bi se osigurala površina adekvatna za lakiranje ili uljenje parketa.

Proces brušenja parketa uključuje upotrebu sofisticiranih sustava za brušenje koji onemogućuju disperziju viška prašine u prostor, a količina alata koji se koriste u samom procesu je dosta velika. Od velike brusilice za središnje dijelove, male brusilice za rubove, raznih alata za poliranje, do alata za završnu obradu koji se razlikuju u ovisnosti i odabiru iste. Za proces brušenja i završne obrade parketa potrebno je imati sav alat na licu mjesta neovisno da li se radi od 5, 50 ili 5000 m2.

Nakon kvalitetno odrađene pripreme pristupa se završnoj obradi koja se najčešće izvodi adekvatnim lakovima za parket a sve češće i uljanjem parketa.

Svaka od završnih obrada ima svoje prednosti koje ćemo približiti u nastavku teksta.

Lakiranje parketa

Lakiranje je kruna cijelog posla postavljanja parketa i izrazito je bitno odabrati kvalitetan lak, koji će biti vizualno prihvatljiv, ali ujedno kvalitetan i izdržljiv. Lak se nanosi u 3 sloja koja se medjuslojno poliraju finim granulatima.

Poštivanje procedure lakiranja daje savršene rezultate. Na tako izvedene podove INpod Design daje garanciju od 2 godine.

Uljenje parketa

Uljenje parketa je sve popularnije rješenje u završnoj obradi kako kod novih tako i obnovljenih parketa.  Završna obrada uljima za parket nekad je bio intenzivan trend u zapadnoj i sjevernoj Europi, no danas se parketi sve češće ulje i kod nas.

Sama priprema parketa za uljenje kroz proces brušenje slična je kao i kod lakiranja, a ulje se aplicira direktno na površinu parketa nakon cjelokupne pripreme s namjenskim alatima te se dodatno obrađuje. Uz uljenje, površinu parketa moguće je dodatno zaštititi i voskom, čime se dobiva još kvalitetnija završna obrada.

Uljeni parketi imaju specifičnu, toplu notu. Ovim procesom dodatno se naglašava prirodna komponenta drva.

Danas, kada je lakirane obrade lakše imitirati umjetnim materijalima za podove (poput laminata ili vinilnih podova), uljeni parketi čine bitnu razliku.

Osim toga, ulja nove generacije su iznimno otporna na nečistoće i tekućine pa se i lako održavaju.  Ipak, treba imati na umu da spram lakiranja jest to što je uljane površine preporučljivo povremeno osvježiti dodatnim slojem.

Naši proizvodi

Provjerite dostupnost parketa klikom na gumb dolje.

Pod pod noge

Trebate kompletnu parketarsku uslugu po principu “ključ u ruke”?

Po želji kupca

Po potrebi, možemo ga prilagoditi individualnim željama svakog kupca te uljiti ili bajcati pod u željene nijanse.

Imate pitanje?

Pošaljite nam upit ili nas nazovite na +385989333390.

Naši proizvodi

Provjerite dostupnost parketa klikom na gumb dolje.

Po želji kupca

Po potrebi, možemo ga prilagoditi individualnim željama svakog kupca te uljiti ili bajcati pod u željene nijanse.

Imate pitanje?

Pošaljite nam upit ili nas nazovite na +385989333390.