Edit Content
INpod DESIGN, parketi i parketarske usluge, Zagreb

Vrhunski izbor parketa, LVT-a i ostalih vrsta podnih obloga

Kontakt

Kompletna usluga postavljanja poda po sistemu “ključ u ruke”

INpod Design

Postavljanje i ljepljenje parketa

Postavljanje i ljepljenje parketa je zahtjevan posao koji iziskuje opsežnu pripremu i maksimalnu ozbiljnost parketara!

Vlažnost estriha

Vlažnost estriha je možda najvažniji faktor koji utječe na početak postave podnih obloga. Prije svake postave parketa trebala bi se izmjerit vlaga kroz cijeli presjek estriha.

Najpouzdanija i jedina priznata metoda je metoda mjerenja CM-om, gornja dopuštena granica je 2% po cm-u, a za podove s režimom podnog grijanja ta vrijednost se spušta na 1.6 do 1.8% vlage u estrihu.

Ispravnim mjerenjem sprječavate naknadne probleme koji mogu utjecati na kvalitetu i estetsku komponentu vašeg parketa (rasušivanje, koritanje i na kraju dizanje podne obloge).

Naši proizvodi

Provjerite dostupnost parketa klikom na gumb dolje.

Po želji kupca

Po potrebi, možemo ga prilagoditi individualnim željama svakog kupca te uljiti ili bajcati pod u željene nijanse.

Imate pitanje?

Pošaljite nam upit ili nas nazovite na +385989333390.

Sila na tlak i sila na vlak

Sila na tlak i sila na vlak su mjerenja koja pokazuju tlačnu i vlačnu čvrstoću estriha. Ova svojstva bitna su za kvalitetno lijepljenje parketa i njegovu stabilnost tijekom uporabe poda!

Ravnost plohe estriha

Ravnost plohe estriha je izrazito bitan faktor jer neposredno utječe na kvalitetu poda. Estrih bi trebao biti ravan, bez izbočina i udubina, a na svim mjestima gdje postoje odstupanja obavezno je niveliranje određenim masama!

Priprema za polaganje parketa

Prije samog polaganja podlogu treba lagano prebrusiti, usisati te premazati primerom, koji je kompatibilan sa ljepilima na koje se lijepi parket! Kad ispunimo ova tri faktora spremni smo za polaganje.

Ljepljenje parketa

Za postavljanje i lijepljenje parketa većih dimenzija te klasičnih seoskih podova (puno drvo) obavezni smo koristiti fleksibilna ljepila koja dopuštaju određeni posmak drvetu te mu dopuštaju da diše!

Klasični parketi manjih dimenzija mogu se lijepiti na 2kpu ljepila. ali naša je preporuka sve lijepiti na fleksibilno ljepilo. Ušteda od 20-ak kn/m2 je zanemariva, a benefiti neusporedivi!

U slučaju da smo lijepili gotovi višeslojni parket ili seljački pod, naša priča tu završava, ali ako smo lijepili klasični parket tu smo na polovici našeg puta i krećemo na brušenje, odnosno lakiranje parketa!

Naši proizvodi

Provjerite dostupnost parketa klikom na gumb dolje.

Po želji kupca

Po potrebi, možemo ga prilagoditi individualnim željama svakog kupca te uljiti ili bajcati pod u željene nijanse.

Imate pitanje?

Pošaljite nam upit ili nas nazovite na +385989333390.