Edit Content
INpod DESIGN, parketi i parketarske usluge, Zagreb

Vrhunski izbor parketa, LVT-a i ostalih vrsta podnih obloga

Kontakt

Kompletna usluga postavljanja poda po sistemu “ključ u ruke”

INpod Design

Chevron

Chevron ili kod nas poznatiji francuski vez je zaista sami vrh izrade parketne obloge. Ovaj ljepotan odiše elegancijom i sam pogled na ovako izrađen parket ostavlja Vas bez daha. Posebnost ovog načina veza je njegov karkaterističan spoj od 60% u orginalu, ako se pogleda jedan od najstarijih postojećih primjera izrade i postave Chevron parketa a to je dvorac CHATEAU de FONTAINEBLEAU u Francuskoj onda dvojbe nema originalan spoj je 60% odnosno polovica reza od 30%. U novije vrijeme Chevron se izrađuje i u verziji spoja od 90% odnosno polovica reza od 45%. Upravo za spoj od 90% većina ljudi misli da je orginalan spoj i upravo je to najveća zabluda. 

Način izrade i postave Chevron parketa datira skroz iz 1600-ote godine ili točnije 1539 godine kada se smatra da je izrađen parket u poznatom Francuskom dvoru CHATEAU de FONTAINEBLEAU, nije poznato dali se prije izrađivao ovakav parket ali za predpostavit je da ovo nije bio prvi uzorak. Ono što je nevjerovatno je da je Europa 1600-ote godine bila debelo u srednjem vijeku i ovako izrađen i postavljen parket je pravi masterpiece. U Hrvatsku ovaj način izrade i postave parketa dolazi koncem 1800-ote godine kada je izrađena jedna od dvorana u muzeju Mimara, točnih podataka nemamo ali od 1900-ote godine dolazi do revolucije i otkrića Chevron parketa u Hrvatskoj i većina tadašnjih proizvođača parketa u Hrvatskoj počinju proizvoditi vlastiti Chevron parket. Chevron je uvijek bio posebna klasa i cijena ovako izrađenog parketa nerijetko je bila tri puta veća od cijene recimo parketa izrađenog načinom riblje kosti. 

Trenutan primat u proizvodnji Chevrona u Hrvatskoj ima tvornica parketa SPAČVA kao jedna od naših najstarijih tvornica. 
 
INpod DESIGN u svojoj ponudi ima Chevron visoke klase koji je 100% Hrvatski proizvod, te ga kao takvog plasiramo na tržište. Chevron INpod DESIGN-a odlikuje kvaliteta i preciznost izrade te mogućnost odabira boje iz ton karte WOCA ulja. U dogovoru sa investitorom u mogućnosti smo proizvesti Chevron koji će bit personaliziran što dimenzijom što završnom obradom, takav chevron je custom made proizvod koji se radi isključivo po Vašem odabiru i narudžbi. Naravno tu je i naš vrhunski team majstora koji će tako izrađen Chevron postaviti kvalitetno i po pravilu struke, što je izrazito bitno. INpod DESIGN Vas vodi kroz cijeli proces odabira Vaše parketne obloge pa sve do profesionalne ugradnje iste!
 
Postava ovako izrađenog parketa možda na oko izgleda jednostavna ali vjerujte nam da nije. Postva ovako izrađenog parketa je složen i zahtjevan posao i veliku pažnju treba posvetiti detaljima i što točnijem spoju samog parketa! Također je izrazito bitno pravilno izmjeriti prostoriju da se ne bi dogodio posmak i da Vaš Chevron nebi završio u krivo! Posebna pažnja se posvećuje izboru ljepila, jer bez kvalitetnog ljepila nema kvalitetne postave Chevrona, mi u INpod DESIGN-u koristimo visoko kvalitetna ljepila renomiranih svjetskih proizvođača marke TOVER I MAPEI koji su se dokazali na bezbroj odrađenih projekata u posljednje vrijeme!
 Vaš INpod DESIGN team!

Chevron

Provjerite dostupnost parketa klikom na gumb dolje.

Po želji kupca

Po potrebi, možemo ga prilagoditi individualnim željama svakog kupca te uljiti ili bajcati pod u željene nijanse.

Imate pitanje?

Pošaljite nam upit ili nas nazovite na +385989333390.

Izdvajamo iz ponude

INpod Design u svom asortimanu gotovog višeslojnog parketa nudi proizvode vrhunskih domaćih proizvođača, među kojima se ističu parketi Bjelin. Prije svega visoka kvaliteta, a zatim i povoljna cijena čini ih našim najboljim izborom.

Country Osmo Natural Oil, 1-strip
Country Roads, 1-strip
Country Askance, 1-strip
Country White Osmo, 1-strip
Country Uncommon, 1-strip
Gotovi troslojni parket NATURE, ULJE NATURAL, seljački pod 1-strip
Gotovi troslojni parket NATURE LAK 10GL SIVI BAJC, 3-strip
Gotovi troslojni parket NATURE LAK 10GL TAMNO SMEĐI BAJC, 3-strip
Gotovi troslojni parket NATURE LAK 10GL SMEĐI BAJC, 3-strip
Gotovi troslojni parket MIX LAK 10GL TAMNO SMEĐI BAJC, 3-strip
Gotovi troslojni parket MIX LAK 10GL ZLATNI BAJC, 3-strip
Gotovi troslojni parket COUNTRY+ LAK 10GL 5% BIJELJEN, 3-strip
Gotovi troslojni parket COUNTRY+ LAK 10GL BIJELI BAJC, 3-strip
Gotovi troslojni parket COUNTRY+ LAK 10GL NATURAL, 3-strip

Chevron

Provjerite dostupnost parketa klikom na gumb dolje.

Po želji kupca

Po potrebi, možemo ga prilagoditi individualnim željama svakog kupca te uljiti ili bajcati pod u željene nijanse.

Imate pitanje?

Pošaljite nam upit ili nas nazovite na +385989333390.